Arzator mixt Miniflamm

Arzator mixt Miniflamm HS de la Cib Unigas

Gama de arzatoare mixte Miniflam cuprinde 3 produse:

  • HS5 putere termica 35-70 kW
  • HS10 putere termica 65-140 kW
  • HS18 putere termica 80-200 kW
domeniu-functionare-arzatoare-mixte-cib-unigas-miniflam-HS
Domeniun functionare arzatoare mixte Miniflam HS

Aceasta serie este reprezentata de arzatoare monobloc cu caseta fabricata din aluminiu turnat , care pot utiliza atat gaz metan, cat si motorina , datorita adaptabilitatii capului de ardere , care permite o performanta deosebita cu ambele tipuri de combustibil.
Schimbarea combustibilului la acest tip de arzator mixt este usor de realizat printr-un singur comutator electric.

Functionare pe GAZ METAN : Gazul care vine prin conducta de alimentare trece prin grupul de vane prevazut cu filtru si regulator, ce mentine presiunea in limitele impuse de utilizare.

Functionare pe MOTORINA : Combustibilul trimis prin conducta de alimentare este impins de pompa spre duza spre camera de ardere, unde are loc amestecul aer/combustibil si ca urmare apare flacara. Pentru a fi realizata o ardere eficienta, la arzatoare, amestecul combustibil/aer este sustinut de o atomizare a combustibilului in particule foarte fine. Acest proces este realizat prin trecerea sub presiune a motorinei printr-o duza. Principala functie a pompei este sa trimita combustibil de la rezervor la diuza in cantitatea si presiunea necesara . Pentru a regla aceasta presiune pompele sunt dotate cu un regulator de presiune (exceptie unele modele dotate cu o vana separata de reglare). Alte pompe sunt prevazute cu 2 regulatoare de presiune: unul pentru presiune inalta si altul pentru joasa (la sistemele cu 2 trepte si o duza). Capacitatea mare de reglare a capului de ardere permite imbunatatirea performantelor arzatorului. Capul de ardere determina randamentul energetic si geometria flacarii. Combustibilul si elemetul de amestec sunt dirijati prin conducte separate , cat mai departate de zona de generare a flacarii (camera de ardere).
Performantele deosebit de bune ale pompei de combustibil sunt date de un motor separat care functioneaza numai cand este selectata arderea cu combustibil lichid.
In plus, datorita dimensiunilor sale mici aceasta serie de arzatoare este, in mod particular, foarte usor de intretinut.
Caracteristici arzator mixt gaz-motorina Miniflam:

  • caseta din aluminiu turnat;
  • carcasa usor de demontat;
  • grila pentru accesul aerului previne intrarea oricarui obiect strain la turbina ventilatorului.
  • Capul de ardere poate fi reglat gradual prin intermediul unui surub.
cib-unigas-miniflam-hs
Arzator mixt Miniflam HS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *