Arzătoare pe gaz WM-G20

Arzătoare pe gaze Weishaupt WM-G20 monarch® (250 – 2600 kW)

Noul arzător Weishaupt WM-G20 monarch® este compact, puternic și silențios. El reprezintă continuarea după 50 ani a legendarei serii constructive monarch®.

Tehnică inovatoare pe aspirație aer

Forma specială a carcasei, cu traseul inovator pentru curgerea aerului asigură împreună cu noul sistem de ventilator o creștere a presiunii aerului de ardere și astfel a puterii, la dimensiuni reduse.

Acționare inovatoare a clapetei aer

Noul sistem de acționare a clapetei pentru aer asigură un maxim de linearitate pentru reglarea sarcinii, pe întreg domeniul de putere.

Nivel redus de zgomot

Încă de la începutul proiectării s-a pus accent deosebit pe o funcționare silențioasă. Față de arzătoarele monarch® precedente s-a măsurat o reducere a nivelului de zgomot de
pănă la 8 dB(A). Această valoare reprezintă o reducere de ca. 30% conform Sone. De regulă utilizarea unei carcase fonoabsorbante nu mai este necesară, deoarece în cela mai multe cazuri nivelul de zgomot este sub 80 dB(A).

Arzator gaze Weishaupt WM-G20 monarch
Weishaupt WM-G20
Punere în funcțiune rapidă, revizie și întreținere confortabile

Toate arzătoarele Weishaupt WM-G20 se livrează cu sistemul de amestecare prepoziționat.
Adaptarea individuală se efectuează prin meniurile din programul automatului digital de ardere.

Forma compactă permite totuși accesul facil la componente, cum ar fi sistemul de amestecare, clapetă aer sau automat ardere. Lucrările de service sau revizie se pot astfel derula comod și rapid. De ajutor este și sistemul de rabatare, ca dotare de serie, care aduce arzătorul într-o poziție ideală pentru lucrările de revizie.

Adaptarea arderii la condițiile specifice fiecărui focar se derulează confortabil, cu arzătorul montat. Prin intermediul vizorului încorporat se poate vizualiza flacăra, respectiv scanteia și aprinderea.

Flexibilitate la reglarea sarcinii

Arzătoarele Weishaupt WM-G20 sunt disponibile în 2 trepte progresive sau modulante. Rezultă astfel posibilități variate de reglare a sarcinii, care permit utilizarea universală a arzătoarelor.
Ambele variante asigură o aprindere fără șocuri și o înaltă siguranță în funcționare. În interiorul domeniului de sarcină, puterea arzătorului se adaptează imediat cererii de căldură.

Execuție ZM (trepte progresive sau modulant, complet automat, funcție de tipul regulatorului de sarcină):

Arzătorul Weishaupt WM-G20 poate funcționa la orice putere din intermediul domeniului său de sarcină.

Execuție LN (Low NOx)

Față de sistemul de amestecare standard, nivelul de emisii de NOx este în continuare redus. Acesta se realizează printr-o recirculare crescută a gazelor de ardere în focar.
Nivelul emisiilor depinde în mare măsură de geometria focarului, a încărcării sale termice și de sistemul de circulație a gazelor de ardere (3 căi de fum, flacără întoarsă).
Pentru garantarea unui anumit nivel de emisii trebuie avute în vedere anumite condiții pentru măsură, de ex. încărcarea focarului, toleranțele de măsurare, temperatura, presiunea, umiditatea aerului etc.

Nivelul emisiilor depinde în mare măsură de geometria focarului, a încărcării sale termice și de sistemulde circulație a gazelor de ardere (3 căi de fum, flacără întoarsă). Pentru garantarea unui anumit nivel de emisii trebuie avute în vedere anumite condiții pentru măsură, de ex. încărcarea focarului, toleranțele de măsurare, temperatura, presiunea,
umiditatea aerului etc.

WM-G20-sectiune
WM-G20 sectiune
Combustibili

Gaz natural si Gaz petrolier lichefiat (GPL). Pentru alți combustibili este necesară în prealabil consultarea producatorului.

Domeniu de utilizare

Arzătoarele Weishaupt WM-G20 sunt testate cf. EN 676 și sunt compatibile cu:

  • cazane conform EN 303-2
  • instalații de apă caldă
  • cazane de abur sau apă fierbinte
  • instalații cu funcționare cu / fără supraveghere
  • generatoare de aer cald

Aerul de ardere trebuie să fie curat (fără praf sau alte impurități) și să nu conțină substanțe agresive (cloruri, fluoruri etc.).
Pentru multe aplicații se recomandă utilizarea sistemului de aspirație a aerului din exterior (dotare specială).

componente arzator gaze Weishaupt WM-G20
componente WM-G20

Management digital al arderii

înseamnă: calitate optimă a arderii, reproductibilitate a reglajelor și operare facilă.
Arzătoarele Weishaupt WM-G20 sunt dotate de serie cu sistem electronic de păstrare a
raportului gaz/aer și cu management digital al arderii. Instalațiile moderne necesită o dozare precisă și reproductibilă a debitelor de combustibil și aer de ardere. Numai
astfel se pot garanta o calitate a arderii optimă și constantă.

Reglarea tuturor funcțiilor arzătorului are loc prin intermediul unității de
indicare și operare. Aceasta comunică cu automatul digital de ardere
prin sistem bus. Reglajele sunt astfel foarte ușor de efectuat de operator.

Portul încorporat permite transmiterea tuturor informațiilor necesare și a comenzilor către sisteme de automatizare centrală. Dacă este necesar, prin intermediul unui
modem telefonic se pot executa operații de comandă, supraveghere și diagnoză de la distanță.

Pentru schimbul de date cu o automatizare tip SPS sau pentru integrarea arzătorului într-un sistem de automatizare centrală prin E-Gate sunt disponibile diferite sisteme bus.
Pentru nivelul de comandă și supraveghere, produsul ProGraf NT oferit de Weishaupt reprezintă un program modern și adaptabil.

Avantaje ale noii tehnici

Managementul digital al arderii face operarea arzătoarelor mai confortabilă și mai sigură. Avantaje importante:

  • nu mai este necesar un panou de comandă separat, deoarece toate comenzile sunt date de automatul digital de ardere. Extern se vor monta doar un releu protecție motor și o siguranță fuzibilă.
  • instalare mult simplificată: fiecare arzător este testat în fabrică
  • punerea în funcțiune și lucrările de service sau revizie durează mai puțin. Programarea de bază a arzătorului se face din fabrică. Adaptarea la instalația concretă și reglarea emisiilor de noxe se fac prin meniurile automatului digital de ardere.
diagrame alegere arzator gaze Weishaupt WM-G20
Diagrame WM-G20

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *